Vivim en una societat que castiga els errors i els fracassos, que sols entén els èxits.

Vivim en una societat dimmediateses, de copiar, pegar i reenviar.

Ens quedem amb la pallorfa i el corfoll.

El senderisme be fashionable (està de moda). És una activitat esportiva que es desenvolupa en el medi natural amb la fi de descobrir el patrimoni natural, contemplar vistes i panoràmiques, alhora que gaudir de la pràctica de lexercici físic a la Natura. El senderisme és una activitat no competitiva; tot el contrari, és un activitat perfecta per prendres amb calma, gaudir en companyia, compartir grans moments i experiències, i desconnectar de la rutina.

El senderisme no deuria estar barallat en conèixer, estimar, protegir la terreta i els costums dels seus pobles i la seua gent. Conviure.

Hem densenyar i educar a Fer Poble comunicant, estimant, vivint en els pobles quan u va a fer senderisme.

Una agullentina i una albaidina han fet poble aquest cap de setmana. Han gaudint de la seua bona nova (embaràs). Ona, tesperem, si no pot ser lany que ve pel tema del covid-19, el proper per a la processó amb la tia. Han estat en un espai idíl·lic on no sols es fa senderisme i es gaudeix de la natura; també han viscut i estimat el poble i de la seua gent. Gràcies LEra del Moll.

Menjant tradició (cassola, torrà, carabassa, moniatos), conversant amb la gent dels pobles (en llengua materna), collint unes llimes de larbre per als gin-tònics (no tradició, tot i a què dir-ho), xafant lherba humida per gaudir dun grapat de perellons, fent unes fulles dherba-lluïsa (marialluïsa) per a fer la digestió i evitar la formació de gasos, jugant a jocs de taula (deixos de mímica i sorolls guturals) que porten a rialles sonores i pixar-se damunt, de gelar-se com un poll i encendre el foc, de la por als sorolls de la nit i, malauradament, també de gonies (nàusees), mals de panxa i trencament denfit.  

Amb el permís concedit dels autors de les fotos (agullentina, albaidina i guarer) gaudiu de Fer Poble.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog