Fer Colla. Un grup d'amics ens vam reunir, fa 4 anys, per fer una paella a Garga perquè tenim un parell d'amics que estan malalts i volíem animar-los amb el comboi. Sang i Terra. Després de la paella i del "rota(d)oret", una persona sensata diu en veu alta: sabeu què? No hi ha festers al Poble Dalt, voleu que siguem nosaltres? I tots a una veu, és un tòpic, ENDAVANT. 12 amics,12 festers. De segur que anàvem "ib(e)n-@rranca(d)ets", però vam tirar endavant el projecte i la proposta. Sense donar-se conte i sense distraure'ns en res vam muntar la barra de festes, les dones ens van ajudar amb les picades d'aperitiu, ens vam disfressar, vam vendre loteria mensual, vam realitzar el sopar de cap d'any...i de colp i volta...ens arriba una pandèmia que paralitza tots els events durant dos anys, d'altres amics de la colla es fan malalts...però eixa "maleïda"  covid-19 encara ens uneix més al grup d'amics i continuem fent COLLA. Colla que es converteix en GERMANOR. Fraternitat. El treball, la il·lusió i la bona gestió fa que malgrat la maleïda pandèmia, fem unes festes que fan poble i ems sobren diners per ajudar als festers novençans amb una orquestra, una partida de pilota i una amistat que sorgeix des del cor. Hui, 27 d'agost de 2022,  els "ibn-arrancaets" ens hem quedat sense "un duro". El portugués ens diu que la vidriola està buida. És tanca una porta i s'ha obert una, de bat a bat, d'amistat i germanor. La colla la formem: el que escriu (el barbut), el xino, el pajarito, ta guzzi, el lauer, el rabosot, el letxe, el de la caseta, el banquer, el portugués, el dels gelats i el tramussera.



Posdata: si sumeu,  es donareu conte que som 11 i no 12 festers. No és cap errada perquè el fester i amic número 12 són les nostres parelles i el POBLE DALT. Les nostres parelles i totes les veïnes i veïns del poble perquè sense el seu recolzament (parelles) i la seua participació activa (veïnes i veïns) no hi haurien festes populars. 

Però sí, també soc curtet per als números. Vaig suspendre en segon de b.u.p. les mates i des d'aquell any que els tinc quadrats (els números)

BONES Festes. FEM poble.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog