Escala amunt, escala avall. Fem salut!
Lescala és una sèrie descalons que ens permet pujar o baixar. Lescala, si és molt llarga, es divideix en trams separats per replanells. Entre caps, peus i baranes el poble i els carrers dAlbaida tenen unes quantes escales urbanes.
Els experts diuen que és beneficiós pujar escales perquè millora la forma física, augmenta la capacitat aeròbica, enforteix els ossos, és sostenible i de baix cost. Imagine que baixar-les també serà beneficiós perquè com deien els majors tot el que puja, després baixa.  És una activitat accessible i efectiva que es pot anar fent al llarg del dia. Diuen i conten que pujar escales multiplica per tres la despesa energètica de caminar per pla i pujar dos pisos al dia equival a perdre uns 3 kg. de pes a lany. La majoria de persones poden pujar i baixar per les escales i convertir  aquesta activitat en una rutina diària perquè no necessites de temps addicional.
Escalem les escales. Perquè pujar les escales siga un repte atractiu, cada escala com si fos una muntanya emblemàtica : Benicadell, Montgó, Mondúber, Cavall Verd, Covalta, Bèrnia, etc.
Comencem?

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog