Ens havia tocat un pessic en la loteria dels festers del poble i estàvem celebrant-ho amb els amics. Havíem begut massa cerveses quan el meu amic de la dreta amolla:
-Xe, no és de bon valencià qui no pixa quan veu pixar.
I cap allà que ens anem els 5 amics, en grupet, per què li la volíem aguantar per a què no pixara tort i fora. Però vaja, el lavabo està ocupat i tenim que fer cua. Mentre dos fan exercicis urinaris de continència, daltres dos es pixen de riure de vorens i el bibliotecari comença a mollar frases com :
qui salça matí, pixa on vol; qui pixa clar, no fa falta metge (parlar clar); no pixes fora del test (no tindre raó); no tinc temps ni danar a pixar (estar ocupat); deixa pixar el matxo (que facen els altres); bona excusa té el malalt, es pixa al llit i diu que sua (dona excuses); ni pixem alt ni aigua beneita (ni pretensions ni beat),...
Estimat lector, una pregunta mentre continuem fent cua per poder pixar:
-Eres de pixar sentat o plantat? Sitzpinklers o stehpinklers?
No estic preguntant-vos per Pixar (estudi de cinema d'animació), estic referint-me a evacuar lorina en casa. El que en castellà es diu mear. Mireu, no hi ha res confirmat de què millore la salut, però si pixes de sentat tindreu el lavabo net i resulta més higiènic.
Jo, vos puc confessar, que fa temps que, a casa, pixe de sentat. Tot va començar fa anys llegint un article sobre incontinències. En larticle es deia que al parlament suec shavia presentat una iniciativa per a què els homes pixàrem de sentats argumentat que redueix els problemes de pròstata i ajuda a tindre una vida sexual millor i més llarga. També es comentava que un terç dels japonesos, pixen de sentats. Inclús contava el cas dun propietari dun pis de lloguer que havia denunciat, davant un jutge, al seu inquilí per danyar el pis del lavabo amb el seu pis. Diuen que lorina és 95% aigua, 3% urea i àcid úric i 2% són sals minerals. Menys mal per a lestudiant (inquilí) que el jutge pixava de plantat i la sentència fou absolutòria: és una postura acceptada culturalment. Elles sentades. Ells de peu.
Sabeu què? Nosaltres 5, ja em pixat.
Oblideu-se daquest mite i pixeu de bona gana, no siga que després de morts, mos porten lorinal.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog