Hui toca parlar de cinema espanyol. Després de diverses lectures, he canviat els hàbits d'esbarjo i he vist un parell de pel·lícules. A casa, que l'economia no dóna per a més. La primera d'elles és :

1.-Kamikaze” (2014) que va participar en la Secció Oficial del Festival de Màlaga Cine Espanyol .Dirigida per Álex Pina, “Kamikaze” és una comèdia coral en el repartiment de la qual apareixen Álex García, acompanyat d'Eduardo Blanco, Carmen Curandero, Verónica Echegui, Leticia Doldrà, Ivan Massagué i Héctor Alterio.La sinopsi de la pel·lícula “Kamikaze” és la següent: Slatan, un home corrent de Karadjistan. Mogut pel dolor, Slatan s'enfronta a una situació extrema: la missió suïcida de fer estallar un avió. Els seus plans es torcen quan el vol en què viatja de Moscou a Madrid és cancel·lat a causa d'una tempestat de neu i tots els passatgers són reallotjats en un hotel de muntanya. En tres dies, Slatan descobrirà de nou l'amor i el valor de l'amistat. En paraules del director, “Kamikaze” és una comèdia dramàtica en to de faula, commovedora, original, provocadora, diferent, actual, contemporània però no reivindicativa ni denunciadora perquè s'obri camí en l'esperit de l'espectador a colp de somriures. És un cant a les segones esperances, a la reconstrucció de vides danyades gràcies a l'amor, a l'amistat, a la solidaritat i a l'optimisme. En definitiva, la celebració de la vida mateixa. Lema: "A 20 graus sota zero, la vida no sempre seguix el pla previst."

2.- Va ser una de les grans sorpreses de la passada edició del SXSW d'Austin, on els seus dos protagonistes es van alçar amb el premi a la millor interpretació i van rebre bones crítiques i alabances per part de premsa especialitzada i públic. Les expectatives estaven molt altes al seu pas per la Secció Oficial del Festival de Màlaga, on no va defraudar i '10.000 Km' va acabar alçant-se amb la Bis naga a la Millor Pel·lícula, a la Millor Direcció, Millor Actriu i Millor Guió Novell.
10.000 Km” és l'òpera prima del director català Carles Marques Marcet. D'una contemporaneïtat aclaparadora, “10.000 Km” parla sobre les relacions a distància en el segle XXI. “10.000 Km” és el retrat d'un dels grans problemes de la joventut actual: les relacions a distància que, a pesar de ser molt més fàcils gràcies a les noves tecnologies i xarxes socials continuen sent molt difícils. En els temps d'exiliats i busca de noves oportunitats en altres països, les relacions a distància estan a l'orde del dia. Alex i Sergio són una sòlida parella d'amics i amants que acaricien la idea de tindre un fill junts quan a Alex li oferixen una residència artística d'un any en Els Angeles. Un any de relació a distància, dos ordinadors i dos ciutats, Barcelona i Els Àngels (USA).
Lema : "Pot l'amor sobreviure a 10.000 km de distància?"
Feia temps que no veia una pel·lícula en què la seua parella protagonista tinguera tanta química, sobretot tenint en compte que gran part dels plans que compartixen és a través d'una pantalla d'ordinador. Natalia Tena, esta actriu britànica de pares espanyols interpreta a Osha en la sèrie 'Joc de Trons". David Verdaguer ix en les sèries de sketches i paròdia 'Crackòvia' i 'Polònia' de la TV3.





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog