Arran dels tallers d’animació lectora fets a l’Escola d’Adults d’Albaida en la biblioteca m’ha arribar a les meues mans un llibre de rebot. La meua funció sols era tornar-lo a la seua propietària, però el seu títol i el seu format de novel·la gràfica(còmic) van cridar la meua atenció i abans de tornar-lo l’he llegit com si me’l furtaren de les mans.
Laia Giner naix en gener de 2003 i és especial (PCI).
A Laia li agrada reconéixer a la gent en les fotos, la música, la mar i ballar. Jugar a la “boccia” i pintar.
A Laia li agrada fer com que llig els contes seguint les línies amb els dits. Posar els seus ninos a veure la tele i fer enquetiar als iaios. Somriu a la gent que li agrada i diu adéu als que no.
Laia té una memòria prodigiosa ; recorda el lloc de tots els elements de la casa i tot ha d’estar ordenat. No para un segon fins esgotar als que l’envolten.
Laia no parla però es comunica de meravella amb imatges i gestos.
El sistema de rehabilitació és contundent :
Václav Vojta (12 de juliol de 1917 - 12 de setembre del 2000) va ser un pediatre txec que dóna nom a un mètode de fisioteràpia que utilitza l'anomenada teràpia de locomoció reflexa per a combatre la paràlisi cerebral en l'etapa infantil. Es basa en pressions constants i mantingudes en punts corporals molt determinats i també amb una direcció molt precisa, aplicades en una postura concreta. En un nombre difícilment determinable de casos, es produïxen patrons arcaics de moviment, i es disminuïx amb això l'espasticitat del pacient.
Autor:  Durán, Cristina
Títol: Una posibilidad entre mil / Cristina Durán, Miguel A. Giner Bou
Editorial:  Madrid : Sinsentido, D.L. 2009
Descripció física: 126 p. : principalmente il. col. ; 24 cm
ISBN: 978-84-96722-51-4
Materies: còmic valencià, Còmic de denúncia i crítica social




la biblioteca d’Albaida no el té, però si que es troba en la XLPV, es a dir, si algú li interessa llegir-lo poder fer/demanar-lo com a préstec interbibliotecari. Un servei més que ofereixen les biblioteques públiques.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog