Si una cosa crida la meua atenció del món dels còmics, a més de les seues històries, vinyetes o dibuixos son les expressions que solten els distints personatges. Llegir exclamacions com a caragols, caram, recaram, rajos, rebrots, trons i llamps o simbomba( en castellà seria caracoles, cáspita, recórcholis, rayos, repámpanos, truenos y centellas o zambomba) és cosa de tots els dies. Ve a col·lació perquè el rellotge del poble s'ha parat a les 3 i mitja del matí a causa d'un rellamp caigut la nit del diumenge en el campanar (mireu la fotografia i el podeu comprovar).
Les tempestats són un dels fenòmens naturals més extraordinaris que té lloc sobre la faç de la Terra : alé, por, impotència, atracció, soroll, olor,etc.
El tro és el so de l'ona de xoc causada quan un rellamp calfa instantàniament l'aire pel qual es mou entre núvols, d'elles fins a la superfície terrestre, a més de 28.000 °C. Este aire molt calent augmenta de volum i s'expandix a gran velocitat, però al mesclar-se amb l'aire fred de l'entorn baixa bruscament la seua temperatura i es contrau. Esta ràpida expansió i contracció genera ones de xoc que són les responsables del soroll del tro.
L'atmosfera ens regala diàriament imatges de gran bellesa, moments únics i irrepetibles que es presenten davant de nosaltres com un meravellós espectacle de la Naturalesa. El llibre que hui vos aconselle és un recorregut a través de les diferents cares del cel i dels seus constants canvis d'humor : "200 estampes de la temperatura" de José Miguel Vinyes, editat per Equip Sirius

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog