1900, Cornualles, Castell de Blackhurst
1907, vaixell Lusitània cinta blava creuar Atlàntic amb menys temps (Londres-Nova York)
1913, Londres,
1914, Maryborough
1976, Austràlia, cabana penya-segat Tregenna
2005, Brisbane, Cornualles, Polperro

una xiqueta desapareguda vespres de la 1era. Guerra Mundial; millor dit abandonada en un vaixell camí a Austràlia. Una misteriosa dona “Autora” ha promés cuidar-la, però desapareix sense deixar ombra.

Quan compleix 21 anys, Nell, descobreix que es adoptada. Aquest fet canvia completament la seua vida per sempre. Anys més tard, intenta buscar la veritat en els seus avantpassats

A la seua mort, la seua néta Casandra rep una herència : una cabana i un jardí oblidat ple de secrets amagats. Ella vol descobrir la veritat sobre la seua família i resoldre un misteri de més de 100 anys, amb la xiqueta desapareguda.

És la primera vegada que llig a Kate Morton . A la biblioteca d’Albaida tenim dues obres d’ella :

-          Las horas distantes / Kate Morton (2012)        
- El jardin olvidado / Kate Morton  (2012)

M’ha resultat una bonica història a 3 veus en 3 llocs distints. Hi ha que tenir una lectura continua per no perdre el fil, qualsevol capítol és important per seguir la pista per a què tot tinga sentit i les peces encaixen. Els crítics diuen que és una autora que  hereta la tradició anglosaxona perquè és una obra amb reminiscències de tots els gèneres, des de la novel·la victoriana als contes de fades (“relats màgics per a xiquetes i xiquets” d’Eliza Makepeace) i els relats de suspens i misteri. És una novel·la commovedora que ens torna el plaer per la lectura dels clàssics : evocadors escenaris (per ex.: el laberint), grans passions (entre les cosines), històries tràgiques (la mort de Sammy). En conclusió, vos enganxarà, i potser en un cap de setmana t’hages devorat les 536 pàgines que té.

Més informació de l’autora en www.katemorton.com

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog