Com acabarà? No ho se, vull ser optimista i pense que bé. Crec que la quarentena serà de 40 dies i no 15 perquè som un país que no està educat per a ser disciplinat i fer cas a les ordres. Tindrem que reflexionar i replantejar-se la vida d'una manera més humana i natural. Sense tantes presses i ganes de tindre de tot. Vivint més el dia a dia amb els que vols i estimes.
En la història dels éssers humans hem patit moltes pandèmies amb molts més morts que la present i hem alçat el vol. L'altre dia deia que hem d'estar alerta i no alarmar. Continue pensant igual i també que la indústria farmaceútica té, a vegades, un aspecte fosc. Està clar que els avenços científics milloren la nostra salut, però la saturació de polítiques de por, en casos extrems, ens ha portat a abusar dels fàrmacs.
Eixes pandèmies viscudes i que ara vos vull recordar eren catalogades com "apocalíptiques, fi del món". Les pandèmies són atacs inesperats i despietats. Sí, els humans som VULNERABLES. Aquestes agressions invisibles al nostre cos (biologia) apareixen sense modals ni educació. I el més greu, són reguladors de la població.
Un lapsus, privatitzar beneficis i col·lectivitzar perdudes  ajuda a aquestes atrocitats. Sí, parle de la sanitat pública, educació pública, serveis públics. Recordeu, són béns comuns, no tenim que deixar que acaben en mans depredadores.
Tornem a la història de les pandèmies. Vos contaré sis casos:
1)la pigota (varicel·la, variola virus) és una malaltia infecciosa amb més mortalitat (300 milions morts). L'època més virulenta fou amb la colonització espanyola explorant les Amèriques. Els portadors no eren conscients;
2)el sarampió s'incuba durant 21 dies. Molt mortal des de l'època romana. Pobles sencers desapareguts. Més de 200 milions de morts;
3)la mal anomenada grip espanyola. Moriren entre 50 i 100 milions de persones durant dos anys (1918-1920). Es diu així perquè el nostre país era neutral en la primera guerra mundial i havia llibertat de premsa. Fòrem els primers en informar al món de la pandèmia;
4)pesta negra o bubònica en la Baixa Edat Mitja (segles  XIV-XV). Amb la pobresa, falta d'higiene(polls, puces) i el fi del món que proclamaven les religions moriren uns 75 milions de persones. Aquest no era un virus, era una bactèria (yersinia pestis);
5)pesta blanca o tuberculosi (segles XIX-XX);
6)febra groga o pal·ludisme tramés amb el mosquit femella (segle XIX).
Resumint, per a qui té por, tot són sorolls. La por a l'obscuritat sempre la tenim present, però el més important no és el destí, sinò el camí que ens porta al seu destí.
Un APLAUDIMENT d'admiració als HEROIS d'aquesta pandèmia: treballadors sanitat, treballadors tendes de menjar, camioners, llauradors, ramaders, policia local, guàrdia civil, militars.
Des de la llunyania del teclat, una abraçada i un bes. Crec que això no és contagiòs, però ara ho consultaré en el google ;-)

Comentaris

  1. Quanta veritat en les teues paraules! Anim a tots! #açotambepasara

    ResponElimina
  2. Si tenim que ser valents positius i Due mos ajudara ,grasies a tots els que estan e primera fila i mosatros a casa

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog