La pedra li parla a l’home. En el cabàs de llata, penjat al muscle esquerre, ja no porte ni ganxos, ni martell, ni cordell, ni maça, ni el recapte. Sols records i un telèfon mòbil que fa la funció de càmera fotogràfica. Entre esparregueres deixe darrere el poble (Carrer del Trinquet). El camí s’empina vorejant les coves. El marge és part del nostre paisatge. La pedra blanca s’enfosquirà a un to grisenc i el camí de ferradura s’extinguirà i amb ell els seus rastells. Patrimoni, ofici i art anònim.

25 d'abril de 2017

Algú li diu : No testime, i ell contesta : No mhas de vendre!.  Frase utilitzada per indicar que tant se lin dóna i en ella es relaciona el significat damar, de voler amb el de determinar el preu o valor duna cosa.
Vos la dic, perquè jo Sí estime/vull/ame al meu poble i per això em fan mal cosetes que, sincerament, no estan fent-se bé. Laltre dia, vos feia arribar lescrit dun periodista que publica en un diari de tirada autonòmica que havia fet la ruta que ell anomena barranc de linfern : catedral del senderisme i que nosaltres coneguem com camí de les Juvees, on va gaudir de la natura, però també de labandó de les terres i saturació de gent caminant.
No puc, ni dec determinar el valor que eixe tipus de turisme vos deixa al poble (no senfadeu!! als 4 pobles) i/o abandó de les terres. Ni puc, ni dec perquè jo no sóc un veí vostre, simplement sóc un dominguero más. Però sí puc, i dec recordar-vos que estimar és igual a conservar, cuidar, restaurar, arreglar, mantenir, preservar, etc. Vaig fer el camí de Garga i molts de trams estan solsits; daltres, els senderistes fan travesses per mig de bancals (sí, dacord: estan perduts, però que tenen un propietari) i sobliden del camí; les darreres plogudes han fet barrancades, els matolls tapen el camí, els rastells trencats, etc. No sóc partidari de : ecotaxes (o sí?), de guardes rurals (o sí?), de barreres i prohibicions (o sí?);
PERÒ, recordeu, NATURA  I TERME, sols hi ha UN: el de La Vall de Laguar. Tots i totes us recordeu del nostre terme; però sheu parat a pensar que els estem deixant nosaltres?
Som allò que estimem!! 
18 d'abril de 2017
 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog