La cirera és la fruita amb major disparitat entre el seu cost en origen i el seu preu al supermercat segons La Unió de Llauradors i Ramaders. 
Especular (en finances): és la compra d'un bé per a la seua posterior revenda a un preu més alt, amb la qual cosa el revenedor ix guanyant.  
Quina baula (eslabón de la cadena) és la responsable ? no sabria respondre-vos
Sols demane Seny per un present i, sobretot, un futur dun producte tan nostre i no fer reial el refrany : quan el seny ha vingut, lhome ja està perdut
Per cert, aquesta nit (7 de juny ) cap a les deu en la 2 (TV) fan larbre de les cireres de Marc Recha. Els personatges són de Pego i/o La Vall de Gallinera




En la placeta hi havia una casa baixeta i de teulada a una aigua (forma de la coberta inclinada dun sols faldó o vessant). La placeta se la coneixia amb el nom deixa senzilla i xicoteta casa; la qual, un parell de dies a la setmana, era una de les més visitades del poble i on també tassabentaves de les xafarderies dels seus veïns. El motiu? perquè dins della hi havia un lloc tancat amb una coberta de volta (de pedres, toves o fang) i una boca amb una porta de ferro gruixut dins el qual es produïa molta calor. Per eixa boca es ficava la llenya, es carregava i descarregava el que es coïa i entrava laire necessari per a la combustió. Al poble es coneixia com a forn morú” (molt vell, de l’època dels moros) i era un forn públic per a coure pa (hi havia daltres particulars). Les dones, a casa, passaven la farina amb el sedàs (sedassar : separar el segó de la farina) per poder pastar un pa de millor qualitat i el portaven, en la post (peça de fusta), a coure al forn i el forner omplia el seu forn fins tindre la fornada plena (allò que es cou duna vegada). Fer pa era una feina a labast de tots (farina, aigua i rent-fermentar-), però la cocció implicava un forn i un llenyer.
Frase feta: en el forn i en el safareig (llavador o bassa), tot es diu (xerra).
 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog